Aivan kuin sinetiksi kaikelle uurastamiselle vuodesta 2004 tuli julkaisujen juhlaa. Tammikuussa olin juhlistamassa “Novellit 2004” antologian ilmestymistä. Me novellistit olimme Gummeruksen vieraana ja tapasin yhdentoista vuoden tauon jälkeen, kenenkäs muun kuin Paula Pesosen. “Henki ja elämä” tapahtumassa luin antologiaan päässyttä novelliani Höyry Pubissa, kättelin Laila Hietamiestä kuin vanhaa tuttua ja katselin kuinka olutseuralaiseni, kisan voittaja Kai Niemistö ei hyvästä yrityksestä huolimatta saanut Arno Kotroa liittymään seuraamme.

Helmikuun lopulla allekirjoitin kustannussopimukseni.

                 6252.jpg

Toukokuussa ilmestyi “Leivän perässä maailmalle”, lokakuussa “Sydänpuuta”, joulukuussa “Piiloista” ja jossakin siinä välissä “Tunnustuksia” antologiat.'

                                     7264.jpg

22.8.2004, kaksitoista vuotta sen jälkeen kun “Sininen enkeli” oli valmistunut, näki päivänvalon romaani “Ristin ja raudan tie”.

                                                   5848.jpg

Niin, sen unohdin mainita, että julkaisua odotellessa tein “Viisi todistajaa” kirjasta entistäkin paremman version. Ja kesällä 2004 valmistui myös uuden, syksyllä 2006 mahdollisesti julkaistavan kässärin ensimmäinen versio. Moneskohan romaani se oli?