5849.jpg

Kirjasta sanottua:
"Kirjailija Juha-Pekka Koskinen on kirjoittanut vuonna 2006 romaanin Viisi todistajaa, jossa Jeesuksen elämästä kertovat hänen opetuslapsensa Juudas, legioonalainen Pertinax, velipoika Jaakob, Magdalan Maria ja Jeesuksen opetuslapsi Didymus. Vuorotellen seurataan jokaisen näkökulmasta Jeesuksen toimintaan, joka tuottaa kiintoisan lisänäkökulman ohi evankeliumien antaman perinteisesti ymmärtämämme, oppimamme informaation." (Harri Istvan Mäki, Rihmasto 11.9.2007).

"...Joka tapauksessa teos oli erinomainen ja valinta siitä mitä kerrotaan ja mitä jätetään lukijan ”päätettäväksi” oli mielestäni hyvin toimiva. Kyseessä on siis suositeltava kirja. "(Marko Kivelä)

"Viisi todistajaa on kelpo tarina ja jännittävällä tavalla avoin tulkinnoille. Jeesus ja häntä seuraava joukko kuvataan osaksi juutalaisten vallankumouspyrkimyksiä. Toisaalta Jeesuksen hahmoon jää jotain luonnollisten selitysten ulkopuolista. Kirjan silminnäkijät yrittävät käsittää, mistä oudoissa tapahtumissa on kysymys." (Jaakko Kaartinen-Koutaniemi, Vantaan Lauri 2.2.2006)

Tähän hätään kirjaa löytyy varmaankin täältä ja täältä. 

Lukemiseen ei tarvita neljää pyhää, yksi riittää oikein hyvin.