Koodasin joskus vuonna miekka ja kilpi näitä jonossa olevia töitäni. Silloin käytössä olivat lyhenteet: 
NovKo
-
siitä kuoriutui lopputalvesta 2007 Kirjailija joka ei koskaan julkaissut mitään
R4
se ponnahti syksyllä 2007 maailmaan nimellä Seitsemäs temppeliherra
R2006
-
jonka kirjoitin talvella 2006-2007 ja jota en ole vielä edes tarjonnut kustantajalle.

Tuosta puuttuivat aikoinaan tekstit R5 ja R6, jotka olivat siis jo silloin viimeistelyä vailla valmiita. Näitä kässäreitä olin työstänyt taustalla jo ennen kuin kirjoitin pumaskan R2006 joka voi lopulta olla R7 tai se oikea R5, kukapa sen tietää.

Vaikka listaus alkaa muistuttaa Tähtien sodan robottiosaston nimiluetteloa, mukaan on liitettävä tänä talvena työstetty G2. Se alkaa olla valmis ja siihen liittyy R8 tai RR1, ihan nyt miten näitä olisi järkevä merkitä.

Onhan tuossa paljon tekstejä mutta paljon olen nähnyt niiden eteen vaivaakin. Jos oletetaan, että olisin elänyt 85-vuotiaaksi, olen yötyön myötä aika varmasti peruutellut kasikymppisieni tälle puolen. Tai sitten en, onhan tästä ollut kyllä niin paljon iloakin.

Mutta tästä nyt näkee ainakin sen, ettei julkisuuteen tuleva tuotanto kerro välttämättä juuri mitään siitä, milloin tekstit ovat syntyneet ja missä järjestyksessä. Kun materiaalia on tullut kerättyä ja kirjoitettua liki 15 vuotta, kronologisuus voi julkaisupuolella hiukan hämärtyä.