Selvisin siis yhtenä kappaleena takaisin helteisestä Urjalasta...

Tämä Paluu-seminaarihan alkoi perjantaina antologian Esikoiskirjailija kohtaa kirjailijan julkistamistilaisuudella. Sen päätteeksi minulta vongattiin haastattelu Forssan lehteen jossa se kaiketi lauantaina ilmestyikin.

Taija Tuomisen vetämässä seminaarissa oli E80 tapaamisten eskareita vuosien varrelta. Vuosikerta 2003 oli hyvin edustettuna (Arno Kotro, Tuija Välipakka, Risto Eronen, Jukka-Pekka Palviainen, Tarja Okkonen). Muilta "vuosikursseilta" oli hiukan vähemmän populaa, yhteensä meitä taisi olla 19 veteraania.

Kirjakahvilan turinatuokio sujui oikein mainiosti Jarkko Tontin kanssa Niina Hakalahden suitsiessa puhetta. Tunti vierähti todella nopeasti. Perjantai-ilta sisälsi vielä enemmän tai vähemmän virallista ja epävirallista ohjelmaa.

Lauantain pääjuhlan kirjailijapaneeli sujui myös sutjakkaasti eturivissä kuunnellessa.

143854.jpg

Annina Holmberg, Tuuve Aro, Jussi Siirilä, Arno Kotro

Juhlapuheiden traditionaalisen mutta vakavan leikkimielisen kananpaskabingon voittaja oli Sirkka-Liisa Anttila. Etukäteen arvatut avainsanat tippuivat nopeaan tahtiin juhlasalin hämärässä.

Puutarhajuhlan jälkeen olikin aika livetä tienpäälle. Retken rankkuudesta huolimatta oli taas piristävää tavata uusia ja vanhoja tuttavuuksia!