Viime viikonloppuna osallistuin Hämeenlinnassa järjestettyyn Kirjoilla Linnassa -kirjallisuustapahtumaan. Paikalla oli näyttävä joukko mallikkaita puhujia, joista mainittakoon naiskirjailijateemaan istuvat kirjailijat Kaari Utrio ja Riitta Jalonen. Tapahtuma oli mielestäni menestys, sillä paikalla oli koko ajan arviolta noin sata henkeä, jotka päivän aikana vieläpä vaihtuivat esiintyjien mukaan. Kaikenkaikkiaan paikalla piipahti varmaankin 200 kuulijaa.

Tilaisuudessa julkistettiin myös uusin Optimisti -lehti.

81054.jpg

Optimisti on  Hämeen taidetoimikunnan toimittama kirjallisuus- ja kulttuuripoliittinen lehti. Ja mikä parasta, se on ilmainen. Sitä löytyy ainakin Hämeen kirjastoista. Jos kiinnostusta lehteä kohtaan löytyy, eikä satu jostakin kumman syystä asumaan Hämeessä, sitä kannattaa kysyä Hämeen taidetoimikunnasta. Niin, ja tietysti jos oikein tekee tiukkaa, voi ilmoittaa asiasta minulle. Voin kantaa niitä mukanani niissä tapahtumissa, joissa kesällä ja syksyllä piipahdan. Hihasta nykäisemällä lehdykän saa sitten minulta.

Kirjallisuustapahtuma oli oikein hyvä ja tarpeellinen. Tapahtuma jatkui illanistujaisilla ja kuten kaikki arvaa, illanistujaiset vasta hyviä ja tarpeellisia ovatkin. Sen verran voi salaista tietoa valuttaa, että kirjallisuustapahtuma järjestetään Hämeenlinnassa myös ensi vuonna. Varautukaahan matkustamaan Hämeenlinnaan.