Novellikokoelman taitto on nyt käsissäni. Tuhdilta tuntuu sekin, 12 novellia vuosien varrelta.
326160.jpg
Hiukan oudolta tuntuu käydä näitä lävitse, onhan joukossa todellakin jo yli 10 vuotta sitten kirjoitettuja novelleja. Kymmenen vuotta on pitkä aika. Siinä ajassa ehtii muuttua niin maailma kuin ihminenkin.

Novellien pariin palaaminen on jollakin tavalla haikeaa. Näiden tarinoiden kautta puhuu mennyt minäni sellaisin sanakääntein ja painotuksin, joita en enää käyttäisi. En silti lähde oikolukiessa uudistamaan tekstien rytmiä, virheet korjaan, siinä kaikki. Haikeutta lisää osaltaan sekin, että juuri novellien kautta tekstini siirtyivät ensi kertaa pöytälaatikosta painokoneeseen. Vuosien kuluessa sain toistakymmentä palkintoa tai huomionosoitusta novelleillani. Ja kieltämättä on keskimääräisesti mukavampaa saada voittoja edes pienissä kisoissa kuin hävitä nipin napin suuria.

R2006 seisoo siis nyt sivuraiteella. Sen jatkamisen tukkeena on vielä kaiken muun lisäksi - yllätys, yllätys - novelli, joka on minulta tilattu mutta jota en ole vielä tehnyt. Näyttää siis vahvasti siltä, ettei tämä jää viimeiseksi novellikokoelmakseni.