Savukeidas Kustannus otti ja täytti viisi vuotta. Pienokaista juhlittiin sekä Helsingissä että Turussa. Itse piipahdin Villa Kiveen muutamaksi tunniksi onnittelemaan pienokaista.

Savukeidas on erikoistunut runoihin. Siksipä joku voi ihmetellä, miksi istuin Villa Kivessä edes nuo kaksi tuntia. Sillä sehän ei ole mikään salaisuus, etten ole mikään suuri runouden ystävä. En, vaikka ensimmäinen painettu tekstini oli runo.  

Syitä on monia. Savukeitaan kapteeni Ville Hytönen on tehnyt merkittävän työn taistelemalla markkinatalouden tuulimyllyjä vastaan. Runoushan ei ole mikään kirjallisuuden rahasampo muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Silti Savukeidas on välttänyt kätkytkuoleman ja tarjonnut kodin monelle lahjakkaalle runoilijalle. Ja vaikka suurin osa runoudesta menee minulta viuhuen ohi, on Savukeitaankin tallissa runoilijoita, joiden teoksia kykenen lukemaan.

Uhrasin siis yhden kirjoittamisillan runouden alttarille. Tuskinpa tekeillä oleva työni siihen kaatuu. Sitäpaitsi voiko kustantamolla olla parempaa nimeä kuin Savukeidas?