Vaikka kevätkään ei armollisesti suvaitse edetä, täytyy kurkkia jo kohti syksyä. Helsingin kirjamessujen ohjelmaa kasataan kovaa kyytiä ja alustavasti Savurenkaita pöläytellään ilmaan messuyleisön iloksi perjantaina 27.10..

Samaan aikaan toisaalla suunnitellaan pienimuotoista kirjan julkaisutilaisuutta. Viisi todistajaa ujutettiin kirjakauppoihin vaivihkaa yön pimeinä tunteina ilman mitään seremonioita. Ristin ja raudan tie puolestaan esiteltiin osana keskiaikamarkkinoiden ohjelmaa. Riekkujaisissa on aina oma vaivansa, joten mitään traditiota näistä ei uskalla itselleen luoda. Varsinkin kun se vaatii myös yhteityötahoilta ylimääräisiä ponnistuksia ja vaivannäköä.

Kirjastotkin tekevät kirjatilauksensa hyvissä ajoin. Kirjat tilataan esittelytekstien perusteella ja syksyllä ilmestyvä kirja näkyy usein jo kesäkuussa kirjaston tietokannassa "hankinnassa" maininnalla. Toki kirjastot tilaavat jo ilmestyneitäkin kirjoja, kysynnän mukaan.

Tämän kaiken näkymättömän työn ohessa pitäisi - yllättävää kyllä - kirjoittaa myös uutta kirjaa. Muutama novellikin pyörisi mielessä. Niiden kirjoittaminen on sitten silkkaa omaa kaunokirjallista huvia.