Kirjamessut sujuivat oikein sutjakkaasti. Sovitut haastattelut annettiin. Esiintyminen Katri Vala -lavalla meni mainiosti, sillä Jukka Halme oli valmistellut erittäin hyvät kysymykset. Lyhyessä ajassa käytiin Viisi todistajaa kirjan lisäksi läpi mennyttä ja tulevaa. Kuulijoita oli paikalla yllättävän paljon.

Messut on luonnollisesti valtava kaupallinen tapahtuma. Viikonlopun aikana messuilla vierailee väkeä yhtä paljon kuin Hämeenlinnan kaupungissa on asukkaita. Tapahtumaa kohtaan esitetään usein kritiikkiä juuri sen kaupallisuuden vuoksi. Itse en kuitenkaan keksi kuinka tuo tapahtuma voitaisiin järjestää ilman kahisevan käteisen läsnäoloa. Ja koska minulla ei ole parempaa ideaa, en ala arvostella messuja. Rähinä ilman tekoja on turhaa.

Syksyn julkiset esiintymiset alkavat olla takanapäin. Nyt kirja on omillaan ja kirjailija vetäytyy kammioonsa. Suuret kaupalliset peijaiset, isänpäivä ja joulu, naulaavat kirjan menekin lähes lopullisiin lukemiin. Minä en sillä vaivaa päätäni, sillä nyt mennään jo kovaa vauhtia kohti uusia haasteita.

Oli hauskaa signeerata kirjoja messuilla, kiitos kirjan ostaneille. Kiitos myös niille, jotka jaksoivat vielä sunnuntaina tulla kuuntelemaan esitystäni.

Viisi todistajaa -kiertue on ohi.