Juttu julkaistu Vartissa 26.9.2007.

Se on siinä!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pitkä matka on nyt takana. Pitelen käsissäni kirjaa, jonka tekemiseen uhrattuja tunteja en osaa enkä enää edes halua laskea. Tällä nimenomaisella hetkellä, kun uusi kirja on otettu laatikosta ulos, aika pysähtyy. Tätä kirjaa joku voi lukea vielä silloinkin, kun itse olen jo kuollut.

 

Kirjan ilmestymisestä kertovat ensimmäiset lehtijutut ovat jo nähneet päivänvalon. Kuopuksen saapumisesta olen tarinoinut Jyväskylässä, seuraavaksi valotan opuksen syntyä Turussa 6.10., Hämeenlinnassa 17.10. ja Helsingissä 25.10. Jossakin välissä on tarkoitus piipahtaa studiossa ja purkittaa ajatukset radioaaltojen vietäväksi. Seitsemäs temppeliherra ja mikrofoni tulevat minulle tutuiksi kiireen keskellä ihan uudella tavalla.

 

Vaikka edustustehtäviä riittää, pidän mielessäni sen, että elämä jatkuu. Uusi kirja on jo itämässä. Kun markkinointi on saanut pikkusormensa, aion vetäytyä hiljaisuuden keskelle tekemään sitä, mitä osaan parhaiten - kirjoittamaan, kirjoittamaan, kirjoittamaan. Sillä mitä enemmän kirjailija riekkuu, sitä vähemmän hän kirjoittaa.

 

Niin kuin tämän sarjan puitteissa olette voineet seurata, matka on ollut pitkä. Kaikki ei aina ole mennyt niin kuin olisin halunnut mutta harvoinhan elämässä saa mellastaa mielensä mukaan. Luovassa työssä ei kuitenkaan ole mitään suurempaa hetkeä kuin se, jolloin työ siirtyy tekijältä vastaanottajalle. Olen tehnyt kaikkeni, jotta tulos olisi paras mahdollinen. Kippis, kulaus ja olkaa hyvä! Se on siinä!