Hämeenlinnassa järjestetään lauantaina 3.5.2008 kolmatta kertaa kirjallisuustapahtuma Kirjoilla Linnassa. Tapahtuman teemana on Suhteita. Päivän aikana käydään keskustelua kirjailijan, kritiikon ja kustantajan suhteista, kirjojen muuntumisesta näytelmiksi ja elokuviksi, taiteilijapariskunnan yhteiselämästä ja taiteen tekemisestä. Puhetta on myös muista kirjallisista suhteista - elämäkerran kirjoittajan suhteesta juhlavuottaan viettävään Mika Waltariin ja kirjailijan suhteesta isoisoisäänsä, nobelkirjailija F.E.Sillanpäähän.

Kirjoilla Linnassa kirjallisuustapahtumassa ovat puhumassa ja keskustelemassa toimituspäällikkö Timo Ernamo, kirjallisuudentutkija, kriitikko Mervi Kantokorpi, näyttelijä Mikko Kouki, filosofian tohtori, kirjailija Panu Rajala sekä kirjailijat Sinikka Nopola, Silja Sillanpää, Juha-Pekka Koskinen, Anja Snellman, Niina Repo ja Taija Tuominen.

Kirjoilla Linnassa järjestetään lauantaina 3.5. Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaan Kehräämössä klo 11-17. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Kirjallisuustapahtuman järjestävät yhteistyössä Hämeen taidetoimikunta, Hämeenlinnan kaupunki ja Hämeen kesäyliopisto.

Kirjoilla Linnassa 3.5.2008 ohjelma

klo 11.00 kirjailija Silja Sillanpää: "Sydämen sylkytystä ja aivojen aprikointia" - suhteeni F.E. Sillanpäähän

klo 11.45 filosofian tohtori, kirjailija Panu Rajala: "Näin on aina ollut ja näin on aina oleva?" - suhteeni Waltariin

klo 12.30 tauko

klo 13.30 Paneelikeskustelu: Saman asian puolesta? - kirjailija, kustantaja, kriitikko. Puheenjohtajana toimii kirjailija Taija Tuominen. Paneelikeskusteluun osallistuvat: toimituspäällikkö Timo Ernamo, kirjallisuudentutkija, kriitikko Mervi Kantokorpi, kirjailija Juha-Pekka Koskinen ja kirjailija Anja Snellman.

klo 15.00 tauko

klo 15.30 kirjailija Niina Repo ja näyttelijä Mikko Kouki: Korkeintaan kaksi viikkoa - kirjailija ja näyttelijä yhdessä

klo 16.30 kirjailija Sinikka Nopola: Miten tarinat muuntuvat näytelmiksi ja elokuviksi?